دیدار وزرای امور خارجه ترکیه و آمریکا-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

دیدار وزرای امور خارجه ترکیه و آمریکا

وزرای امور خارجه ترکیه و آمریکا روز سه شنبه با یکدیگر در شهر بروکسل دیدار و بر سر تحولات در غزه مذاکره کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 29
کد خبر: ۲۱۵۹۲۵

به گزارش راهبرد معاصر. وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «هاکان فیدان»، همتای ترکیه‌ای وی، در دیدار با یکدیگر به مذاکره بر سر تحولات اخیر در غزه در آستانه اجلاس وزرای امور خارجه ناتو پرداختند.

 

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، مذاکرات این دو وزیر خارجه پس از آن برگزار می‌شود که آتش‌بس انسانی در غزه اخیرا دو روز دیگر تمدید شد تا روند تبادل اسرا و تحویل کمک‌های ضروری به فلسطینی‌ها ادامه پیدا کند.

 

آتش‌بس انسانی در نوار غزه از ساعت ۷ صبح روز جمعه به وقت محلی (سوم آذر) وارد فاز اجرایی و در ابتدا برای مدت ۴ روز در نظر گرفته شد.

 

روز دوشنبه وزارت خارجه قطر و جنبش حماس خبر دادند که توافق آتش‌بس انسانی در غزه، با همان شروط قبل، به مدت دو روز دیگر تمدید شده است.

 

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

 

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرده و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داده است. حملات رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از 15000 فلسطینی از جمله 6150 کودک و 4000 زن منجر شده است.

 

طبق اعلام وزارت امور خارجه ترکیه، فیدان و بلینکن همچنین به بررسی فرآیند عضویت سوئد در ائتلاف ناتو نیز پرداختند.

 

کمیته امور خارجی پارلمان ترکیه روز 16 نوامبر (25 آبان) بررسی تصویب عضویت سوئد در ائتلاف ناتو را به تعویق انداخت.

 

سوئد در پی آغاز عملیات نظامی ویژه ارتش روسیه در اوکراین برای پیوستن به ائتلاف ناتو درخواست داد و برای نهایی شدن عضویتش باید تمامی اعضای کنونی ناتو از جمله ترکیه آن را تصویب کنند.

 

مقام‌های ترکیه تصویب عضویت سوئد را مشروط به گام های ملموس مقام‌های سوئدی برای رفع نگرانی‌های امنیتی آنکارا به ویژه در رابطه به حمایت از سازمان تروریستی «پ.ک.ک» کردند.

 

وزرای امور خارجه ناتو قرار است اجلاسی را در مقر این ائتلاف با هدف بحث درباره جنگ‌ها در اوکراین و غرب آسیا و همچنین تشدید رقابت استراتژیک برگزار کنند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر